ЗСУ йдуть на Кремінну та Сватове, росіяни не припиняють обстрілів цивільних, — Гайдай

Сили оборони України в дуже важких боях просуваються вглиб Луганської області у напрямку Кремінної та Сватового.

ЗСУ йдуть на Кремінну та Сватове, росіяни не припиняють обстрілів цивільних, — Гайдай / фото: Генштаб ЗСУ

Про це повідомив очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай в ефірі Еспресо.

Проводячи паралель між манерою ведення бойових дій з боку росіян та з боку ЗСУ, Гайдай наводить приклад: люди, які живуть на окупованій території Луганської області, знають, що знаходитись поблизу військових об'єктів росіян небезпечно, адже «прильоти» з боку ЗСУ точкові та прицільні. Натомість дії росіян прямопротилежні. 

«Вчора окупанти обстріляли Невське: одного цивільного з пораненням доставлено до лікарні Донецької області», — зазначив Гайдай. 

За словами очільника області, на окупованій території спостерігається «тактична передислокація» колаборантів зі Сватового та Кремінної в бік росії.

«Вони розуміють що відбувається, хоча в телевізорі транслюються однакові російські наративи, буцімто скоро лінія фронту вирівняється, і росіяни вийдуть на адмінкордони Луганської області. Насправді наші Сили оборони, хоч і у важких боях, все одно деокуповують Луганщину і крок за кроком просуваються в напрямку Кремінної і Сватового».

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev