Засуджений за шахрайство та наближений до пригожина: встановлено особу «вагнерівця», який керував штурмом Соледара

Раніше військовий злочинець засвітився у Сирії, ЦАР та Лівії.

Засуджений за шахрайство «вагнерівець»: встановлено особу окупанта, який керував штурмом Соледара

14 січня засновник ПВК «Вагнер» євген пригожин випустив відозвернення, в якому представив командира, який начебто керував штурмом Соледара. Пізніше російські воєнкори та спільноти розповсюдили фото вояки, розкривши його позивний — «Лотос». Також стало відомо, що злочинець є випускником Рязанського повітряно-десантного училища. 

Пізніше «Лотос» засвітився у програмі пропагандиста соловйова, де стали відомі деталі його біографії — окупант був засуджений за незаконну приватизацію службового житла. Російський центр «Досье» встановив ім'я військового злочинця. Ним є антон єлізаров. 

Народився 1981 року в Ростовській області. єлізаров служив у 108-му полку 7-ї гвардії десантно-штурмової дивізії в Новоросійську, де командував взводом та ротою. Крім того, він був командиром групи у 10-й окремій бригаді спецназу у Молькіно. Під час служби брав участь у бойових діях на Північному Кавказі.

У 2014 році військова кар'єра єлізарова пішла на дно. Його звинуватили у шахрайстві зі службовою квартирою — надав недостовірні документи під час її приватизації. Суд засудив його до трьох років позбавлення волі умовно та штрафу в 100 тисяч рублів. єлізаров безуспішно судився з міноборони за квартиру, однак у 2016 році його виселили.

Як мінімум з 2016 року єлізаров значиться у «Вагнері» із позивним «Лотос», номер М-0136. Він воював у Сирії, де був у 2017 році поранений уламком у стегно, працював у 2018-2019 роках у ЦАР інструктором, у 2021 році командував штурмовим загоном у Лівії.

У вересні 2022 року єлізаров засвітився разом із пригожиним на похороні «вагнерівця» олексія нагіна. На себе єлізаров, який поводив себе ніби права рука пригожина, начепив зірки героя росії та героя невизнаних «днр» та «лнр».

пригожин заявив, що єлізаров «взял город «без жевания соплей за две недели». При цьому станом на 17 січня Збройні сили України не покидали місто, бої продовжуються. Тож, росіяни послідовні і традиційні у своїй брехні. 

«Українські військові знаходяться у Соледарі та дають відсіч російській армії», — повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий в ефірі національного марафону. 

«Геніальна» тактика окупантів полягає у закидуванні поля бою «гарматним м'ясом». За інформацією радника керівника Офісу президента Михайла Подоляка, ЗСУ вже ліквідували 77% колишніх увʼязнених росіян, набраних до лав окупаційних сил приватною військовою компанією «Вагнер».

На думку аналітиків американського Інституту вивчення війни, представленням загалу командира, який керував штурмом Соледара, пригожин продовжує лобіювати свої інтереси. Адже у звернення він вихваляв можливості «вагнерівців» у порівнянні зі звичайними російськими військовими.

«пригожин заявив, що група «Вагнера» досягла успіху завдяки своєму багатому досвіду, своїй незалежності, ефективному військовому обладнанню та чудовій системі управління. пригожин стверджував, що система управління групи «Вагнера» стимулює командирів і підлеглих до тісної взаємодії на місцях і дозволяє почути скарги регулярних бійців. Ймовірно, пригожин виділив ці елементи, правдиві чи ні, щоб відрізнити групу «Вагнера» від звичайних російських військових і, ймовірно, рекламувати подальше вербування та очорнити звичайні російські сили, лобіюючи посилення ролі «Вагнера» — і його самого — у війні в Україні», — йдеться в одному зі звітів

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev