В Авдіївці під обстрілами залишаються жити понад 60 дітей — і це лише ті, хто обліковані офіційно

Після резонансу через смерть 6-річної дівчинки ситуація в Авдіївці зовсім не змінилася — люди не почали активніше евакуюватися з міста чи вивозити дітей. Ба більше — повертаються в небезпеку. 

В Авдіївці під обстрілами залишаються жити близько 60 дітей / фото: Лівий берег

За добу в Авдіївці на Донеччині відбулося понад 25 масованих обстрілів. Зокрема, сьогодні зранку спостерігали 13 обстрілів. Як розповів журналістам «Вчасно» очільник Авдіївської МВА Віталій Барабаш, окупанти гатять по всьому місту касетними боєприпасами, флешетами, ствольною артилерією, також є танкові обстріли по всій території міста.

Разом з тим, нещодавно голова адміністрації повідомляв про 6-річну дівчинку Елю, яка померла в Авдіївці від серцевого нападу. Рідні не вивезли її з-під обстрілів. За словами Барабаша, після того, як трагедія набула резонансу, ситуація в місті зовсім не змінилася, люди не почали активніше евакуюватися з міста чи вивозити дітей. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Авдіївці від серцевого нападу померла 6-річна дівчинка, яку не вивезли з-під обстрілів

Відтак, зараз у місті залишається близько 60 дітей, однак це ті, які є облікованими, і які перебувають у місті.

«Дівчинка Еля, яка померла, була необлікована. Ми розуміємо, що насправді у нас дітей більше, просто про них нам нічого невідомо. Медики відвідати не можуть ні тих, ні тих, бо медиків у місті нема, тільки один лікар залишився», — коментує Барабаш. 

Серед причин, чому відмовляються виїжджати мешканці — це «нема куди їхати», «нема за що їхати», «якщо поїду, моє житло розкрадуть». Однак, за словами Барабаша, в місті й так уже всі будівлі побиті, а люди сидять у підвалах багатоповерхових будинків. 

Попри це, є багато людей, які виїжджають, а потім вертаються додому в Авдіївку. 

«У жовтні ми навіть бачили, що в місті залишилось до двох тисяч людей — це ті, які отримували гуманітарку, писали заяву. Після цього, в листопаді-грудні ми спостерігали, що близько 500 осіб повернулися в місто», — зазначив очільник Авдіївської МВА.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся! 

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev