51 рік назавжди: майор Олександр Кроленко з Вугледара віддав своє життя за Україну

Офіцер Олександр Кроленко потрапив під ворожий артилерійський обстріл та загинув у ДТП.

51 рік назавжди: майор Олександр Кроленко з Вугледара віддав своє життя за Україну / фото: Донецька ОВА

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами захисників з Донеччини.

Майор Олександр Кроленко, позивний Кот, загинув 17 червня 2022 року під час виїзду з розвідувального завдання на Донеччині. Офіцер потрапив під ворожий артилерійський обстріл та загинув у ДТП. Йому був 51 рік.

Олександр народився у місті Вугледар. Закінчив Усурійське вище військово-командне училище та Донецький технікум імені Абакумова. З 1993-го по 1997 рік служив у танковому полку на Луганщині. Після звільнення повернувся до рідного міста. Працював підземним електрослюсарем на шахті. У вільний час займався бджолярством. Сам збирав сонячну та вітрову електростанції та перевів дачний будинок на зелену енергію. Любив життя й завжди допомагав оточуючим.

Із перших днів повномасштабного вторгнення рф чоловік став на захист рідної Донеччини у лавах місцевого 105-го окремого батальйону територіальної оборони ЗСУ. Був начальником групи розвідки.

«Безмежно кохаю… Вдячна за всі прожиті роки разом, за опіку мене вдень і вночі, за те, що допомагав людям у вирішенні їхніх особистих справ. Жити поряд було важко, але без нього нестерпно!» — зазначила дружина захисника Ія.

Олександра поховали на Сабурівському кладовищі на Вінниччині. В офіцера залишились дружина і син.

Вічна пам'ять Герою!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev