ВІДЕО. Врятувати із пекла: у Бахмуті «Білі Янголи» дістаються до людей крізь зруйновані та палаючі вулиці

Поліцейським під обстрілами вдалося евакуювати чотирьох осіб. Зараз усі — у більш безпечних регіонах.

Скріншот з відео поліції Донеччини

Бахмут прицільно розстрілює ворожа артилерія. Щодня росіяни б’ють по будинках, калічать мирних жителів, життя в місті нестерпне. Люди, які раніше не воліли покидати рідні домівки, просять порятунку, розповідає поліція Донеччини. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як «Білий Янгол» відвойовує людей у смерті на прифронтовій Донеччині

До екіпажу поліції «Білий Янгол» з проханням про евакуацію звернулися двоє чоловіків. Старший був вкрай знесилений. Виявилося, що декілька годин пенсіонер та його знайомий пішки під вибухами йшли з околиці міста, аби врятуватися. Вони розповіли, що в їхньому районі — суцільне жахіття.

«Йдемо з самого ранку. На нашому краю всі хати розбиті, нічого не вціліло», — кажуть бахмутяни. Але й в інших районах ситуація критична. Поліцейські їдуть на допомогу повз авто, що горить після влучання ворожого снаряду та понівечені будівлі.

Евакуацію ускладнюють проблеми зі зв’язком та постійні обстріли. Поліцейським доводиться розшукувати тих, хто погодився виїхати.

Так, група отримала інформацію, що потребує евакуації літня жінка та її онук-підліток. Але де перебуває родина зараз — не було відомо. «Янголи» перевірили декілька адрес, доки не знайшли людей. Після прильотів на їхнє та сусідні подвір’я вони ховалися, не виходили на вулицю, боялися пересуватися та дістатися Пункту незламності.

«Ми зконтактували сім’ю з людьми, які їх приймуть. Усі евакуйовані мешканці передані волонтерам і зараз вже перебувають у безпечних регіонах. Продовжуємо переконувати жителів Бахмута, особливо родини з дітьми, рятувати своє життя та евакуюватися», — зазначає учасник екіпажу «Білий Янгол» Павло Дяченко.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev