23 роки назавжди: воїн Євген Кулик загинув під час бойового завдання на Бахмутському напрямку

«Лис» був кращим воїном у двох країнах і загинув за Україну», — так кажуть побратими про воїна однієї із окремих штурмових бригад Збройних Сил України солдата Євгена Кулика.

23 роки назавжди: воїн Євген Кулик загинув під час бойового завдання на Бахмутському напрямку

На жаль, 12 січня біля населеного пункту Кліщіївка Донецької області під час виконання бойового завдання, внаслідок артилерійського обстрілу «Лис» отримав поранення, несумісні із життям, розповідає АрміяInform.

Йому назавжди залишиться 23 роки.

Друзі з рідної військової частини й досі не можуть повірити в те, що того життєрадісного хлопця вже немає поруч з ними.

«У нашій батареї протитанкових ракетних комплексів він був кращим оператором, — каже командир підрозділу Анатолій. — Швидко схвачував усе нове, а згодом уже сам навчав новачків складній справі воїна-протитанкіста. Також він відрізнявся високими результатами у спорті. Дуже любив тварин. Свій ранок розпочинав із зарядки та був в авангарді всіх занять з фізичної підготовки у взводі».

Хлопець був родом із міста Зіньків, що на Полтавщині. До моменту широкомасштабного вторгнення росії в Україну Євген служив у Французькому іноземному легіоні, куди потрапляють лише одиниці з тисяч бажаючих. Та коли окупанти стали вбивати українців, то негайно розірвав контракт і повернувся на Батьківщину, щоб стати до лав наших Збройних Сил.

Після певної військової перепідготовки, попросив направити його до будь-якої бойової частини. Євген дуже пишався, що довелося служити саме в окремій штурмовій бригаді та ще й на одному із гарячих напрямків.

За словами бойових друзів, попри свій юний вік, «Лис» здобув певних висот як професійний військовий. Його досвід перебування у французькому легіоні пішов на користь всій батареї та бригаді в цілому. Він навчив всьому тому, що знав, інших армійців. Тому боєготовність підрозділу є і залишатиметься тільки на висоті.

«У той день, 12 січня Євген добре пошматував окупантів і завдяки його діям, бойове завдання було виконано. Ми ніколи не забудемо цей подвиг і він навіки залишиться у нашому строю», — пообіцяв офіцер ЗСУ Анатолій.

Прощання із Євгеном Куликом незабаром відбудеться на його рідній Полтавщині, куди обов’язково приїдуть побратими.

Вічна пам'ять Герою!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev