Як ВПО знайти роботу на новому місці: чотири успішні історії переселенців з Донеччини

Після початку повномасштабної війни все складніше стало знайти роботу. А тим паче на новому місці проживання. Ось — кілька історій внутрішньо переселених осіб, яким вдалося працевлаштуватися за допомогою центру зайнятості. 

Як ВПО знайти роботу на новому місці: чотири успішні історії переселенців з Донеччини / фото: Донецький обласний центр зайнятості

Юлія Куваліна звернулась до Слов’янського центру зайнятості у серпні через деякий час після переїзду до Кропивницького. Вона — вже двічі переселенка, у 2014 році переїхала з рідного Донецька до Слов’янська. Там влаштувалася на роботу в стоматологічний кабінет, а за кілька днів до повномасштабного вторгнення рф до України, медзаклад припинив існувати. Жінка вирішила знову переїжджати.

У центрі зайнятості Юлії майже одразу запропонували звернутись до Обласної клінічної травматологічної лікарні. Заклад, як і Юлія на той момент вже двічі «переїжджав» — спершу з Донецька до Лимана, тепер з Лимана до Кропивницького. Після попереднього ознайомлення із резюме кандидатки було проведено співбесіду, результат якої став для Юлії позитивним.

Так дівчина й отримала роботу операційної медичної сестри.

Анастасія Волобуєва пережила схожий досвід. Вона переїхала жити з прифронтового міста Торецьк до Краматорська. Перед тим дівчина сім років працювала практичним психологом, заступником директора управління освіти та методистом. На новому місці одразу почала шукати роботу за фахом, але згодом через загрозу з боку росії мусила знову змінювати місце проживання. Так вона й потрапила до Дніпра. 

Тут спільними зусиллями Насті та працівника служби зайнятості дівчина отримала роботу вчителя англійської мови. Зараз вона цілком задоволена своєю спеціальністю та радо працює з дітьми.

До міського центру зайнятості за допомогою у працевлаштуванні звернувся й мешканець Селидового Станіслав Кіріченко. Через бойові дії він втратив роботу. За фахом хлопець «технік-електромеханік гірничий», але досвід роботи був різноманітний: від підсобного робітника до налагоджувальника устаткування у виробництві харчової продукції.

Станіслав був готовий розглядати пропозиції роботи не тільки у рідному місті, а і за його межами. Безробітний сумлінно виконував всі заходи, визначені індивідуальним планом працевлаштування та тісно співпрацював з кар’єрним радником.

Після участі в онлайн-ярмарку вакансій, на якому були представлені вакансії підприємств Дніпропетровської області, хлопець, не вагаючись, погодився на переїзд до Дніпра. Після успішної співбесіди з роботодавцем та проходження спеціальної перевірки, Станіслав був працевлаштований продавцем-консультантом до ТОВ «КОМФІ ТРЕЙД».

Робота фахівців центрів зайнятості Донеччини дає змогу надавати допомогу клієнтам у будь-якому місті України.

Костянтину Шлюфіну довелося переїхати з Лимана до Києва. Оскільки роботу знайти не вдавалося, він звернувся до Лиманського міського центру зайнятості через додаток Дія. Чоловік відповідально виконував рекомендації з пошуку роботи, і результат не забарився. Його документи відправили на узгодження до регіональної філії «Південно-західна залізниця» АТ «Укрзалізниця». 

Після розгляду кандидатури Костянтин отримав запрошення на бажану роботу водієм.

Зокрема, якщо ви зараз шукаєте роботу, скористайтесь цими ресурсами:

Всеукраїнська база вакансій на Telegram-каналі «Робота зараз: Державна служба зайнятості» worknowdcz — https://bit.ly/38Z2E6I.

Чат-бот Донецької обласної служби зайнятості у месенджері Telegram — https://bit.ly/2UnnJwh.

Телефони «гарячих ліній» служби зайнятості Донеччини — https://bit.ly/3rLgZtT.

Сайт Донецького обласного центру зайнятості — https://don.dcz.gov.ua/

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся! 

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev