Бачила відірвані кінцівки сусідів, і на очах гинули люди: історія Вероніки з Маріуполя

Вероніка Бахал з Маріуполя майже два місяці залишалася в окупації. Тривалий час вона не мала можливості виїхати з міста, але не втрачала надію, що зможе вижити та вибратися. Коли ж втратила зв’язок, вирішила тікала з міста пішки.

Фото міськради Маріуполя

Вероніка  працювала у Маріуполі в пресслужбі ДСНС України Донецької області. Вона залишалася у місті до 6 квітня.  

Вони з колегами із ДСНС інформували про ситуацію в місті та області з підвалу. На її очах гинули люди, з якими вона намагалася врятуватися. Втративши зв’язок із колегами, тривалий час не мала можливості виїхати з міста, але все одно не втратила надію, що зможе вижити та вибратися. 

“24-го отримали сигнал “Збір, аварія!”, зібрались на роботі. Тоді потрапив снаряд в сусідній під’їзд і загинули сусіди, їм відірвало кінцівки. Це дуже складно. Коли наш сусід отримав поранення, мій батько поніс його у лікарню. Там вже не було лікарів. Був медичний брат і він сказав “я можу просто перемотати”. Сусід загинув через 15 хвилин”. 

20 березня снаряд прилетів у квартиру жінки. Сім’я Вероніки мешкала у під’їзді, а вночі – в укритті. За якийсь час окупанти знищили увесь квартал. Щоб врятуватися, довелось тікати пішки. Основне завдання було вижити за будь-яку ціну.  

Зараз дівчина в безпеці. Каже, що ми виборюємо свою перемогу, тому вона сподівається і вірить, що перемога обов'язково буде за нами.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev