Освітяни-зрадники та «злиті» прокурори: що відбувається із колаборантами на Луганщині

Триває ідентифікація колаборантів, які зрадили Україну та український народ і пішли на свідому співпрацю із окупантами. Паралельно з окупованих територій надходить інформація про долі тих, хто виявив лояльність до загарбників.

Освітяни-зрадники та «злиті» прокурори: що відбувається із колаборантами на Луганщині

«Це іуди, які зганьбили не тільки своє життя, а й життя всіх кого вони вважали, що навчають, з ким працюють, спілкуються. З перших днів повномасштабного вторгнення рф вони добровільно пішли на співпрацю, бо кожен отримав посаду, про яку мріяв», — повідомляє користувачка соцмережі Фейсбук із ніком Галина Царевська.

За наявною інформацією, директоркою Лиманського ліцею окупованого Старобільського району стала Ольга Удовіка, її заступником — Ольга Манько. Обидві жінки просили про призначення особисто у начальниці «відділу освіти Старобільського району» Галини Межирицької. 

«Галина Межирицька призначала всіх і знала, що справжні вчителі Лиманського ліцею навідріз відмовилися співпрацювати з окупаційною владою. А ці самопризначені взялися за знищення українських підручників, державних символів, почали виписувати випускникам атестати «лнр», — пише інформаторка. — І жодна не задумалася і не згадала, що до 24 лютого вони вчили дітей історії України, українській рідній мові та виховували патріотів своєї країни».

Користувачі соцмереж також повідомляють, що в окупованому Луганську після ліквідації місцевого прокурора «злили» його підлеглих.

«Місцеву прокуратору (+-150 працівників) і всі їх справи вивезли до Ростова з відміткою «Схильний до здачі батьківщини». До першого січня вони повинні допрацювати, а після всіх звільняють. Заїжджають росіяни у складі 200 осіб. Тому ці 150 зрадників будуть намагатися боротися за робочі місця серед нового середовища з рф», — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у 2015 році така ситуація склалась в анексованому Криму: українські дизертири та колаборанти, які перейшли на бік росіян, згодом отримали формулювання «Схильний до зради» в особових справах. Їх місця зайняли кадрові російські військові або чиновники із російським бекграундом.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev