Тарифи за розруху: окупанти визначили ціни комунальних послуг в розбитих містах Луганщини

Окупаційні гауляйтери «лнр» встановили тарифи на комунальні послуги у Сєвєродонецьку, Лисичанську та Кремінському районі. Тарифи введено в дію «вчорашнім» числом. Тобто автоматично всі мешканці окупованих міст стали боржниками. 

Тарифи за розруху: окупанти визначили ціни комунальних послуг в розбитих містах Луганщини

Зокрема в Сєвєродонецьку фактично у грудні, а відповідно до «указу» — з кінця липня введено в дію тариф на водопостачання та водовідведення. Так би мовити вереснем встановлено тариф на вивіз сміття.

Тариф на водопостачання та водовідведення дорівнює близько 19 рублям за кожну послугу, що за курсом «держбанку лнр» у гривневому еквіваленті складає 12 гривень. За вивіз сміття доведеться викласти близько 150 рублів. А це досить значуща сума у майже 90 гривень. 

Жодних громадських обговорювань не проводилося. Економічних обґрунтувань вартості послуг в публічному просторі немає. 

Варто зазначити що протягом літньо-осіннього періоду прибирання а місті здійснювалось руками самих мешканців. У добровільно-примусовій формі їх виводили на «п'ятничники», аби розгрібати гори сміття, яке залишилось з моменту штурму Сєвєродонецька російськими військами.

Окремим питанням стоїть відсутність у людей джерел сталого фінансування. За неякісні та нестабільні комунальні послуги доведеться сплачувати з мізерних доходів або старих збережень, якщо ті залишились. 

Про пені та штрафи за несвоєчасну сплату вартості послуг поки що не йдеться.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev