Готують атаки на Лиман: командування військ рф намагається унеможливити контрнаступ ЗСУ на Сватівському напрямку

Протягом минулої доби противник організував низку наступально-штурмових спроб спротиву передових підрозділів ЗСУ, які наблизились до Сватового. Думка військового експерта Костянтина Машовця щодо подальших дій ворога. 

Готують атаки на Лиман: командування військ рф намагається унеможливити контрнаступ ЗСУ на Сватівському напрямку

Рашисти без успіху намагались здійснити наступ з боку напрямків Підкуйчанськ-Стельмахівка та Підкуйчанськ-Коломийчиха. Наступальні дії з боку Новоселовського також не мали успіху. 

«Очевидно, що найближчою ціллю командування противника була жага відрізати підрозділи ЗСУ від дороги Р-07 на ділянці Куп'янськ-Сватове та убезпечити Сватівський район від прориву ЗСУ в північному напрямку та, відповідно, уникнути блокування Сватового нашими військовими», — повідомляє у своєму Телеграм-каналі військовий експерт, координатор групи «Інформаційний спротив» Костянтин Машовець.

«Наразі вирішити цю задачу противник не зміг. Тактична група ЗСУ продовжує поступово наближатись до Нижньої Дуванки з двох напрямків, що, очевидно, зможе поставити Сватівську групу противника у "цікаве положення" у випадку, коли ЗСУ вийде у зазначений район», — пише експерт. 

За словами Машовця, найближчими днями командування військ противника готує серію потужніших атак у напрямку Зарічного та Лимана з метою нейтралізації тактичного угруповання ЗСУ, яка зайняла зручний район під Кремінною. Ця група, за його словами, є своєрідним пістолетом, націленим у скроню російських військ у Кремінній.

«Наразі використання противником частини рокадної дороги від Кремінної до Сватового стало важким, що негативно впливає на його можливість маневрувати силами та засобами, — зазначає експерт. — Саме тому у російського командування на цьому напрямку з'явилось рішення контратакувати в напрямку Торського, Золотого, Макіївки та Невського, змусивши таким чином передову групу ЗСУ відійти від річки Жеребець та зняти загрозу Кремінній».

Для атаки в зазначених напрямках противник задіює не менше чотирьох батальйонно-тактичних груп та накопичує відповідний резерв для подальшого введення його в бій на наступних етапах свого наступу.

Тому в плані ситуації на фронті найближчі тижні можуть мати чимало несподіванок. Причому як позитивного, і цілком негативного для України, характеру, підсумовує Костянтин Машовець. 

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev