30 років назавжди: гвардієць Іван Федоренко поліг під час оборони Сєвєродонецька

30-річний старший солдат Іван Федоренко загинув під час виконання бойового завдання в районі Сєвєродонецька на Луганщині.

30 років назавжди: гвардієць Іван Федоренко поліг під час оборони Сєвєродонецька

Захисник отримав смертельні поранення під час артилерійського обстрілу, розповідає Меморіал.ua. 

Іван народився у селі Корделівка Вінницької області. Після закінчення школи навчався у Козятинському міжрегіональному вищому професійному училищі залізничного транспорту. Відслужив строкову службу в армії. Коли 2014 році почалася російсько-українська війна, приєднався до лав ЗСУ та поїхав воювати в АТО. Після повернення допомагав родині з домашнім господарством та одночасно працював.

Під час повномасштабної війни Іван захищав Україну у складі 8-го полку оперативного призначення імені Івана Богуна Національної Гвардії України. Був зв’язківцем. Брав участь в обороні Київської області, потім разом з підрозділом вирушив на Луганщину.

«Іван був дуже доброю та чуйною людиною, завжди першим відгукувався на допомогу. 24 лютого, після початку повномасштабного вторгнення, Іван не задумуючись пішов захищати кордони нашої держави», — розповів Владислав, племінник загиблого воїна.

Поховали захисника у рідному селі. У Івана залишилися мама і молодша сестра.

Вічна пам'ять Герою!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev