Російський генерал, який знищував Маріуполь, став «героєм росії»

андрій мордвічєв отримав звання «героя росії». Це саме він віддавав накази про блокування та нещадні бомбардування Маріуполя.

Російський генерал, який знищував Маріуполь став «героєм росії»/ Фото з відкритих джерел

Російський генерал андрій мордвічєв отримав звання «героя росії». Саме він весною 2022 року командував взяттям Маріуполя, пише Маріупольска міська рада.

Псевдогерой віддавав накази про блокування міста та нещадні бомбардування. У результаті цього загинуло, за попередніми даними, щонайменше 22 тис. мирних маріупольців. Також мордвічєв штурмував «Азовсталь», де перебували українські захисники та цивільні.

Нагадаємо, у січні 2023 року росзмі повідомили, що мордвічєва призначили начальником головного штабу сухопутних військ збройних сил рф.

Наприкінці вересня 2022 року СБУ повідомила, що ідентифікувала генерала рф, який віддав наказ захопити Маріуполь і штурмувати «Азовсталь».


Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev