11-річна переселенка з Сєвєродонецька створює незвичні малюнки в стилі аніме

Одинадцятирічна сєвєродончанка Єва Аскєрова має мрію — графічний планшет. Гроші збирає копіткою працею — створює незвичні малюнки.

11-річна переселенка з Сєвєродонецька Єва Аскєрова створює незвичні малюнки в стилі аніме / фото з архіву родини

«Вчасно» дізналось історію юної художниці зі Сходу.

«Не знаю, звідки в мене такий потяг до мистецтва, але він є. Малюю в стилі аніме. Вчилась малювати у додатку Like: дивилась, як дівчата малюють кицедівчаток чи фурій (тварини, але за виглядом людина). Потім я пішла в художню школу, де навчали саме малюнку в стилі аніме», — розповідає Єва.

Поза малюнку вона захоплюється оригамі – мистецтвом складання фігур з паперу. Дівчинка робить поробки за схемами, які шукає в інтернеті. Родина юної співрозмовниці дуже творча. З них і брала приклад. Зокрема з мами, яка творить красу на людських обличчях.

«Я дивилась на маму, яка з тьоть, які приходять до неї на макіяж, робить красунь. З однієї навіть вона зробила аніме-дівчинку», — ділиться художниця.

Молодший брат Єви навчається у музичній школі та грає на сопілці. Сама дівчинка навчається поза звичайною школою у художній, щоправда, традиційній. У Сєвєродонецьку юна мисткиня відвідувала художню школу «Avadea», де навчали малюнку саме в стилі аніме. Дітей туди приймали з 12 років, але дівчинка змогла проявити себе ще у дев’ятирічному віці і стати однією з учениць. Натепер школа лишилась у спогадах — через війну родина була змушена покинути Сєвєродонецьк.

У Сєвєродонецьку юна мисткиня відвідувала художню школу «Avadea» / фото з архіву родини У Сєвєродонецьку юна мисткиня відвідувала художню школу «Avadea» / фото з архіву родини

«Коли почалась війна, ми не знали як бути, та як себе вести в такому випадку. Ми зібрали речі та поїхали до батьків в стару частину міста. Там разом з родиною брата гуртувались у підвалі. Сьомий рік народження Даміра святкували також в укритті», — пригадує мама Єви Яна Аскєрова.

Родина волонтерила – варили гарячу їжу для українських боронців. Коли обстріли житлових кварталів з боку росіян стали щільними та постійними, родина вирішила переїжджати у безпечну зону та обрала Кам’янець-Подольський.

«Написали на машині «Діти» та вирушили в подорож. З малим обидва хворі після сирого підвалу… Було страшно: дорогою траплялась горіла техніка. Коли доїхали до першого блокпосту ЗСУ, трохи полегшало — хлопці побачили наші нажахані обличчя та почали заспокоювати», — ділиться Яна.

У Кам’янець-Подільському Єва навчається у ліцеї. Там знайшла нових друзів і у вільний час працює над втіленням своєї мрії в реальність — заробляє на графічний планшет.

«Він має бути з великим екраном, стілусом та додатком для малювання. Ідеально підходить Wacom One 13», — ділиться мрією дитина

Для реалізації задуманого дівчинці потрібно більше вільного часу та клієнти. Допомогти талановитій дитині можна, замовивши в неї свій портрет в аніме стилі. Зробити це можна через маму Єви, написавши у приватні повідомлення.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev