Бізнес «Азовські бджілки»: історія ветерана-переселенця з Маріуполя, який розвиватиме пасіку

Ветеран Артур Красовський розвиватиме виробництво меду завдяки конкурсу фінансування бізнесу «Варто» від Українського ветеранського фонду Мінветеранів. Займатиметься розведенням бджіл «української степової» та «карпатської» порід. 

Бізнес «Азовські бджілки»: історія ветерана-переселенця з Маріуполя, який розвиватиме пасіку

Артур Красовський почав займатися бджільництвом п'ять років тому. Ще з 2012 він працював у поліції над економічними злочинами. З початком російського вторгнення у 2014 році його залучили до оборони на лінії розмежування поблизу Маріуполя. Відтак, коли звільнився зі служби, знайшов хобі — бджільництво. 

Артур мешкав у Мелекіному, що поблизу Маріуполя, там і тримав пасіку. Після того, як залишив роботу в поліції, вирішив перетворити бджільництво з хобі на повноцінне джерело доходу. 

Повномасштабна війна змусила чоловіка покинути дім й переїхати до Хмельницького. Довелося долати десятки блокпостів, сірими обхідними шляхами. Відтак, ні бджіл, ні іншого свого майна забрати не міг. Все, що Артур залишив на тимчасово окупованій території — знищено. 

«У мене було відкрите підприємництво. Думав займатися бджільництвом, але з грошима було складно. Побачив в інтернеті, що Український ветеранський фонд фінансує розвиток ветеранського бізнесу. Подав заявку — і виграв, хоча навіть не очікував. Був приємно вражений», — ділиться ветеран.

Тепер бджоляр будує плани. Хоче організувати виробництво меду, фасування його в стіки, приготування солодощів. Окрім того, на його пасіці надаватимуть послуги з апітерапії. Це спеціальні будиночки, які стоять на вуликах й там відпочивають люди. 20 хв відпочинку в «бджолиному будиночку» заміняє повноцінний сон.

До роботи на пасіці та підприємстві залучатимуться шість осіб: помічники-пасічники, фасувальники, фахівець з маркетингу. А з весни розширятимуть пасіку до 500-600 вуликів.

Джерело: Український ветеранський фонд 

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev