На сайте петиций президенту Украины предлагают Мариуполь сделать центром Донецкой области, а Сватово - Луганской

На сайте президента Украины была зарегистрирована петиция с предложением изменить областные центры Донетчины и Луганщины.

img.epizod.ua

Начался сбор подписей под петицией, в которой предлагается перенести областной центр Донетчины в Мариуполь, а Луганщины — в Сватово, сообщает ИА «Вчасно».

Автор петиции Валерий Проценко сформулировал свое предложение так:

«З метою виконання частини Міньських угод щодо особливого статусу окремих районів Луганської та Донецької областей та для проведення виборів на тимчасово окупованих територіях, перенести обласні центри цих областей та обласні виборчі комісії вказаних областей до міст Сватове та Маріуполь.

З метою забеспечення безпеки при проведенні виборів тимчасово перенести місцеві виборчі комісії на підконтрольну владі України територію і провести такі вибори під контролем ОБСЄ».

Сбор подписей под этой электронной петицией стартовал 15 июня. Чтобы она была рассмотрена президентом страны, необходимо собрать 25 тысяч подписей.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev