ВИДЕО. «Бью себе по язику, але це так», - военный прокурор назвал добровольцев АТО незаконными вооруженными формированиями

Пока в Украине не изменят законодательство, участники добровольческих движений будут оставаться незаконными вооруженными формированиями.

Анатолий Матиос / скрин видео

Об этом заявил главный военный прокурор Украины Анатолий Матиос во время эфира на телеканале ZIK.

«Кладу руку на серце, схиляюсь перед добровольчим рухом, який став основою мотивації армії, яка вернулася до виконання своїх функцій. Але законодавець не хоче назвати те, що називається біле і чорне, не хоче війну назвати, тому військові доглядаються.

А добровольчий рух, який не в державних інституціях за Законом, який ви не відмінили і не можете відминити, бо такого права не дав народ, називається “незаконні збройні формування”.  Бью себе по язику, але це так називається по Закону. Я так вимушений жити і ви», - сказал Матиос.

Также главный прокурор отметил, что на сегодняшний день в Украине 316 тысяч демобилизованных участников АТО и 350 тысяч с оружием в руках. 

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev