ВІДЕО. «Український Гімн обов’язково звучатиме в Донецьку та Луганську», - Державному Гімну 26 років 

15 січня 1992 року Верховною Радою України було затверджено музичну редакцію Державного гімну України, автором якої є Михайло Вербицький.

Відзначаючи 26 років музичній редакції Державного Гімну, президент України Петро Порошенко нагадав своє захоплення під час виконання дітьми з Покровська головної пісні країни.

«Дуже добре пам’ятаю як щиро та з яким завзяттям діти в Покровську на Донеччині співали Гімн України, відмітив президент. - Такі моменти утверджують у переконанні, що Український Гімн обов’язково звучатиме в українському Донецьку та Луганську, Сімферополі та Севастополі».

ЧИТАЙТЕ:"Це було одне з найкращих виконань гімну, які я будь-коли чув у своєму житті", - Порошенко растрогали дети Покровска

Нагадаємо, створення українського гімну бере початок з осені 1862 року. Український етнограф, фольклорист, поет Павло Платонович Чубинський пише вірш «Ще не вмерла Україна», якому у майбутньому судилося стати національним, а згодом і державним гімном українського народу.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev