Курс на експортні ринки: на Донеччині запустили нову лінію виробництва солі

Державне солевидобувне підприємство з Донецької області запустило лінію виробництва очищеної харчової солі. Нова продукція буде йти як на експорт, так і на внутрішній ринок.

Випуск очищеної харчової солі був запущений на двох рудниках підприємства з Соледару одночасно, передає кореспондент ІА «Вчасно».

Тепер продукція не тільки проходитиме додаткове очищення, але й буде розфасовуватися в пакунки нового зразка, але зі збереженням традиційного вигляду пачки. Виробники зазначають, що суттєво ціна на сіль не підніметься, але це не стосується експорту. На полицях магазинів має з’явитися наприкінці цього місяця.

«Ми запускаємо сьогодні нову лінію з виробництва очищеної солі, — зазначила керівник підприємства Вікторія Луценко. - Мене переповнює гордість за наше підприємство, бо сьогодні ми взяли курс на модернізацію та удосконалення технологічного процесу. Це нам дозволить освоїти нові експортні ринки та створити нові робочі місця»

До 2014 року підприємство, в основному експортувало сіль для посипки доріг до Росії. Наразі ведуться перемовини про постачання продукції до Прибалтики, Білорусії, Болгарії та Угорщини.

«Наша продукція повинна бути такою, щоб її взнавали й знали, що вона вироблена в Україні, зокрема в Соледарі. Ми над цим ще працюємо, розповіла Вікторія Луценко. - Тому, задля освоєння європейського ринку, нам довелося змінювати ґатунок солі. Так, ангідриди – темні включення природного походження, довелося відсіювати. В результаті сіль отримала більш привабливий зовнішній вигляд та збільшився в ній вміст NACI до 99%.»

Програма реконструкції та модернізації рудників на підприємстві розпочалася ще в 2016 року. Було закуплено італійське обладнання на понад двадцять мільйонів гривень. Проте, Вікторія Луценко наголосила, що попри модернізацію підприємства, штат працівників скорочуватися не буде. А реалізація продукту, цього року, склала 1, 714 млн тон солі.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev