"На пам’ятник ми не витратили жодної копійки з бюджету", - волонтери Краматорська про меморіал загиблим в лютому 2015 року

У Краматорську Донецької області за сприяння громадських організацій встановили меморіал загиблим під час обстрілу в лютому 2015 року.

Пам’ятник «Скільки людей має ще загинути?» розташували на місці, де під час обстрілу міста з РСЗО «Смерч» був знайдений хвостовик однієї з ракет, повідомляє ІА «Вчасно».

Це скляний куб, в який встромилась ракета. Куб символізує крихкість мирного життя, яке може у будь-яку хвилину обірвати війна. Надпис адресований агресору, який окупував територію України, який тримає за ґратами цивільних та військових.

«На створення пам’ятника ми не витратили жодної копійки з бюджету. Це зроблено на волонтерські кошти, - розповів ініціатор проекту Олександр Микитенко. —  Ми його реалізували дуже швидко, буквально за два тижні».

Волонтери на власні кошти і пожертвування небайдужих громадян створили меморіал, який завжди буде нагадувати про те, наскільки крихке людське життя.

Вперше за три роки було названо імена всіх загиблих: мирних та військових.

ЧИТАЙТЕ: Годовщина трагедии: три года назад Краматорск обстреляли из РСЗО «Смерч»

Нагадаємо, 10 лютого 2015 року житлові квартали міста та аеродром Краматорська були обстріляні з систем залпового вогню «Смерч», що були випущені з окупованої Горлівки. Тоді загинуло 17 людей, з яких 7 — військові ЗСУ. Поранено 64 особи, серед яких 5 дітей та 15 військовослужбовців.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev