ФОТО. На Донеччині бійці ЗСУ вчили школярів, як поводитись із зброєю

У Покровську Донецької області бійці АТО вчили учнів загальноосвітньої школи, як правильно поводитись із різним озброєнням.

у Покровську Донецької області бійці ЗСУ вчили школярів, як поводитись із зброєю

На базі загальноосвітньої школи №2 міста Покровськ пройшли практичні заняття для учнів 9-их класів з предмету «Захист вітчизни», під час яких бійці ЗСУ вчили школярів правилам поводження із різноманітною зброєю, повідомляє ІА «Вчасно».

«Мета таких занять – розповісти дітям, показати, яка є зброя на озброєнні Збройних Сил України, як поводитись із нею, як збирати її. Діти завжди сприймають таку інформацію з цікавістю», — розповів боєць із позивним «Буча».

Такі заняття бійці проводять у Покровську та Мирнограді на запрошення адміністрації шкіл вже не вперше. У більшості навчальних закладів немає зразків озброєння, за допомогою яких учні могли б застосувати на практиці знання, отримані на уроках.

Сьогодні бійці показали та розказали дев’ятикласникам, як збирати та як поводитись із автоматом, гвинтівкою і кулеметом, як визначати їх прицільну дальність стрільби — все це було абсолютно новим для учнів.

Кирило Філімонов, учень 9-А класу Кирило Філімонов, учень 9-А класу«Дуже позитивно ставлюсь до таких занять, люди знаючі, які не перший день працюють у військовій сфері, все детально і чітко розказують, — відмітив Кирило Філімонов, учень 9-А класу. — Хотілося б ще таких практичних занять. Вчитись по підручниках – зовсім не те, доторкнутись, спробувати у реальному житті – це зовсім інші враження».  

Кожен учень міг спробувати розібрати зброю, налаштувати приціл, військові відповідали на всі численні запитання дітей. На занятті з цікавістю за всім спостерігали не лише хлопці, а й дівчата.

«Нам все дуже цікаво та доступно розповідають, показують, я дізналась, для чого призначені різні види озброєння і як їх збирати, раніше бачила таке лише по телевізору чи на фотографіях, — розповіла учениця 9-Б класу Карина Новікова. — Такі заняття дуже корисні - розширюють кругозір».

Представники адміністрації і учні ЗОШ №2 відмітили, що завжди раді візитам військовослужбовців і співпраці з ними у різних сферах шкільного життя.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev