На Донеччині експорт товарів до ЄС зріс на 30%, - глава ДонВЦА Жебрівський

Експорт товарів до стран Євросоюзу в Донецькій області зріс на 30 відсотків.

"За цей рік маємо високі показники — находження до місцевих бюджетів зросли на 2,7 млрд гривень, експорт товарів до ЄС зріс на 30 відсотків, — про це розповів сьогодні глава ДонВЦА Павло Жебрівський під час публічного звіту про роботу у 2017 році.

За словами Жебрівського, Донеччина на сьогоднішній день є другою промисловою областю в Україні.

«Взагалі експортовано товарів на 4,4 млд доларів. Залучення інвестицій минулого року було на 615 млрд гривень на технічну допомогу. Реалізовано продукції на 257 млрд доларів», — зазначив голова ВЦА.

Як розповів Жебрівський, підтримкою виступає програма "Донецький куркуль", що дозволила залучити 107 бізнес-проектів, кожен із яких надав по 4 робочі місця.

«Завдяки цій програмі,  25% проектів реалізують учасники АТО, вми ідроджуємо бізнес на лінії розмежування», — відмітив Жебрівський. —  8 проектів реалізовано у Авдіївці, Очеретяному, Верхньокам'янському, Світлодарську та Чермалику».

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev