Підлітки із зони АТО збирають кошти для зйомок української комедії 

Школярі Донеччини мріють про  студію-продакшн та збирають кошти для зйомок української комедії власного виробництва.

Підлітки із зони АТО збирають кошти для зйомок української комедії 

Підлітки ініціативної кіногрупи MEDI@NNA з міста Миколаївка Донецької області мають досвід знімання короткометражних фільмів, неодноразово ставали переможцями конкурсів «однохвилинного відео» Unicef та соціальних роликів. Цього разу юні кінорежисери планують представити глядачу українську комедію «Канікули Offline» про хлопчика-блогера, який приїхав до села знімати матеріал для свого блогу, передає ІА «Вчасно».

На думку підлітків, на сьогодні якісного дитячого й підліткового продукту на екрані мало. Тому вони у своїй стрічці прагнуть через комедію донести до глядача цінність людини в єдності з природою, у здатності бачити її красу та цінувати прості людські стосунки.

«Ми переконані, що сьогодні потрібні кінострічки, які несуть добро, - сказала учасниця проекту Ганна.- Ті, що ненав’язливо показують, як долати виклики, допомагають дітям і підліткам вирішувати проблеми, які виникають у житті. Це і сирітство, і  страхи, і занепад культурних об’єктів».

На прикладі героїв комедії «Канікули Offline» школярі планують показати переваги реального життя над віртуальним світом.

Для реалізації проекту потрібно зібрати 300 000 тисяч гривень. Отриману суму витратити на поповнення матеріально-технічної бази та організаційного забезпечення зйомок кінострічки. Кінцевою метою є створення кінокомедії.

Проект «Канікули Offline» ініціативна група MEDI@NNA презентувала в межах масштабного проекту «Молодь в місті» (м.Київ) та отримала креативний ваучер від «Спільнокошту» – пакет комплексної допомоги, яку школярі ефективно використовують, реалізуючи задум.

«Сьогодні групою MEDI@NNA цікавляться. Проект «Канікули Offline» – це ще одна потужна мрія групи MEDI@NNA на шляху до створення шкільної продакшн студії», - розповів автор проекту Артем Бондаренко.

До закінчення терміну збору коштів залишився 81 день. Всі, хто бажає допомогти юним кінорежисерам здійснити мрію, можуть долучитися за посиланням https://biggggidea.com/project/draft-proektu-kanikuli-offline/#, що розміщено на платформі соціальних інновацій «Велика ідея».

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev