ФОТО. На Донеччині масово гине риба - нечистоти Дружківського водоканалу отруюють води Кривого Торця

У Дружківці Донецької області на річці Кривий Торець масово гине риба.

Наразі екологи взяли проби води, аби можна було встановити, що спричинило масову загибель значної кількості риби, передає ІА «Вчасно».

Товстолобик, білий амур, щука, карась та карп вагою з 10-12 кілограмів почали спливати над поверхнею води ще два дні тому, потім почав гинути мальок.

«Вчора нам повідомили, що на річці масово гине риба, й жителі Дружківки її виловлюють. Наразі, ми запобігаємо всіх заходів, аби її не збирали і не продавали на базарах Дружківки, Костянтинівки та Краматорська, - розповів начальник відділу оперативного контролю державної екологічної інспекції в Донецькій області Олександр Філоненко. – Ми вчора плавали й відчули різкий запах каналізації. Крім того, місцеві жителі показали саме звідки витікали нечистоти».

Наразі працівники державної екологічної інспекції звернулися до поліції з листом, аби було відкрите кримінальне впровадження, адже через проведення АТО в Донецькій області вони не мають права проводити позапланову перевірку підприємства, яке підозрюють у масових викидах нечистот. Можливим це стане тільки з дозволу суду. Проте, зібрані докази вказують на те, що винним у цій ситуації є міський водоканал.

Рибінспекція попереджає людей, що дану рибу вживати не можна. Двох рибалок, що виловлювали рибу у Кривому Торці, було оштрафовано. Але люди все одно приходять до річки у пошуках «легкої здобичі» та продовжують її виловлювати.

Крім того, за ловлю риби під час нересту, рибалкам загрожує штраф у розмірі від 170 гривень.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev