«Багатьох поранило та повбивало»: як в окупованому Сєвєродонецьку працює центральний ринок

Сєвєродонецьк потерпав від ворожих обстрілів протягом перших чотирьох місяців другої хвилі війни росії проти України. Сєверодонецький центральний ринок — один із об’єктів інфраструктури, який не оминули ворожі обстріли. 

«Багатьох поранило та повбивало»: як в окупованому Сєвєродонецьку працює згорілий центральний ринок

Сєвєродонецьк намагається повернутись до звичного життя. Люди, які пережили місяці обстрілів росіян, поступово виходять на вулиці міста. Схудлі, зголоднілі вони намагаються жити в час відносного затишшя. Почав працювати центральний ринок міста, передає «Вчасно». 

Наразі тамтешні продавці лаштуються навколо колишнього торгівельного павільйону, який згорів під ворожими обстрілами.

«На ринку сморід. Частина ринку згоріла. Мені сказали ставати, де стану, без плати за місце. З ковбасників я одна. Віці, яка на яйцях торгувала завжди, уламок прилетів у щелепу. Синові — в руку. Вона збирає гроші на операцію. І таких багато. Ірочка на кров'янці — її вбило. Люду на олії домашній, чоловіка її напарниці — убило. Багатьох поранило і повбивало», — розповідає продавчиня з центрального ринку міста. 

Продавці вимушені реалізовувати свої товари в антисанітарних умовах: без холодильників та ветеринарного контролю. Наразі в Сєвєродонецьку, як і в ряді розбитих рашистами населених пунктах Луганщини, умови життя наражають містян на інфекційні захворювання.

Торгівля на стихійних базарах стимулює розповсюдження захворювань, як то сальмонела, холера, кишечні розлади. Купувати продукти харчування, які потребують особливих умов реалізації, потенційно небезпечно для здоров'я людей.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev