Тікали від війни, але наздогнала хвороба: львівські нейрохірурги врятували 11-річного хлопчика з Сєвєродонецька, якого знерухомила пухлина

У 11-річного Льови з Сєвєродонецька раптово відмовили ноги. Як виявилося - причиною стала пухлина.

Родина з Сєвєродонецька долає важку недугу сина/фото Перше медичне об'єднання Львова

Родина Льови — з Сєвєродонецька. З міста вони евакуювалися після того, як їхній квартал накрило «Градом». Один зі снарядів поцілив у школу, в укритті якої перебувала мама Льови Тетяна разом із сином та рідними. Вони вибиралися буквально з палаючої будівлі. Того ж дня згоріла і їхня квартира.

Та, навіть, на Хмельниччині, куди перебралася родина, їхні випробування не завершилися. Якось зранку Льова не зміг підвестися з ліжка. Ноги не слухалися дитину. Коли хлопчика привезли швидкою у лікарню, оперувати потрібно було максимально швидко. Навіть кілька зайвих годин могли завдати ще більших наслідків для здоров’я.

Команда нейрохірургів виконали одне із найскладніших втручань - обережно видалили пухлину, яка проростала у спинний мозок та на той момент уже практично повністю знерухомила хлопчика. Операція тривала 9 годин. Використовувались усі необхідні сучасні технології для безпечного проведення такої операції, у тому числі мікроскоп та інтраопераційний нейрофізіологічний моніторинг. Пухлину грудного відділу спинного мозку повністю ліквідували, не зачепивши важливих структур спинного мозку.

Нині, за два місяці після операції, стан хлопчика значно покращився. Попри те, що Льова потрапив до лікарів із цілком знерухомленими ногами, він уже може згинати та розгинати нижні кінцівки. Це результат роботи нейрохірургів та команди реабілітологів.

Зараз хлопчик сумлінно виконує всі завдання реабілітологів, аби швидше почати бігати. До війни він був капітаном дитячої футбольної команди Сєвєродонецька і знову мріє вийти на поле зі своїми друзями у рідному мирному українському місті.

Щоб поранені діти та дорослі могли бути врятованими, протезованими і реабілітованими в Україні, створено Національний центр реабілітації України UNBROKEN Ukraine. Зробити благодійний внесок можна на сайті організації.

Джерело: Перше медичне об`єднання Львова

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!  

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev