Оформили виплати, але гроші не отримували: юристи допомогли літній парі переселенців

Часто до юристів по допомогу звертаються люди, які оформили виплати на проживання ВПО, але кошти не отримали. Так сталося й з літнім подружжям переселенців. У чому причина? 

Фото: БФ "Право на захист"

Олександр Петрович та Ганна Трохимівна знайшли прихисток в селищі Межиріч, що на Дніпропетровщині. Довідки ВПО вони отримали ще в травні, а от виплати їм так і не надійшли.

З'ясувати, в чому справа, взялася регіональна юристка благодійного фонду «Право на захист» Оксана Ромашкіна. Фахівчиня проводила виїзні юридичні консультації в громаді, де й познайомилася з подружжям.

Вона звернулася до відділу соціального захисту Межиріцької ТГ. Там дізналася, що коли літні люди вставали на облік ВПО, у них були відсутні карткові рахунки.

«Подружжя мало відкрити рахунки в банку та надати їх у відділ соцзахисту та ЦНАП Межиріцької ТГ. Вони рахунки відкрили, але через свій поважний вік забули надати для нарахування виплат ВПО, через що не отримували свої кошти», — зазначила Оксана Ромашкіна.

Разом з юристом Олександр Петрович та Ганна Трохимівна подали заяву на нарахування виплат ВПО. Тож найближчим часом вони вже отримають свої гроші.

Якщо ви маєте питання, що стосуються перетину кордону, відновлення втрачених документів, соціальних виплат, житла для тих, хто змушений був покинути власну оселю тощо, можете телефонувати щодня з 7.00 до 22.00 за номерами гарячої лінії:

  • Vodafone: +380995075090
  • Kyivstar: +380685075090
  • Lifecell: +380935075090

або пишіть у Телеграм фонду: https://t.me/pravonazahyst

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!  

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev