Голосування на автомийці: у Маріуполі людей зігнали на "референдум" за росію

Псевдореферендуми на захоплених територіях торкнулися абсолютно всіх верств населення. Якщо насаджені вимоги голосувати стосуються всіх мешканців під окупацією, то агітацією й “здачею уклоністів” займаються ті, хто хоче втримати роботу, вислужитися перед владою та активно спілкується з місцевим населенням.

У Маріуполі людей зігнали на "референдум" за росію/фото з соцмереж

Зокрема, тепер активні колаборанти – бібліотекарі, викладачі, працівники  адміністрації. Вони контролюють процес “віддачі голосу” й допитують не лише у дорослих, а й дітей, що думають батьки про “референдум” і за кого вони віддають свій голос. Водночас “зігнанням” виборців на дільниці займаються й керівники комунальних служб і робочих груп, працівники яких розбирають завали та займаються так званим “відбудовуванням” будинків (а по факту – їхньою зовнішньою реставрацією).

Сьогодні ж робочий клас у Маріуполі керівники-комунальники зігнали до виборчого пункту в автомийці, який організували спеціально для цих чоловіків. Варіанту відмовитися й лишитися на робочому місці навіть не надавали, наголошують місцеві.

“Це все було під загрозою звільнення. Не можна було сказати, що голосуватиму пізніше чи в іншому місці, бо приїхали спеціально для того, щоб усі з нас проголосували”, – пояснює дружина одного з тих робочих.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся! 

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev