Мілітарі-бізнес з Донеччини: у Львові підприємці з Краматорська організували виробництво одягу для військових

Бізнесмени Романови вісім років виготовляли та продавали військову амуніцію у Донецькій області. Після початку повномасштабного вторгнення вони переїхали до Львова та разом з колегами-переселенцями зі сходу України розвивають компанію-мережу “Укрвійськторг“.

Скрін відео "Новинарні"

Компанія “Укрвійськторг” виготовляє військову амуніцію, шиє одяг та взуття для ЗСУ. А також має власну мережу магазинів, де продає свою продукцію, розповідає “Новинарня”.

Якийсь період після 24 лютого родина Романових вирішила просто роздавати товар з магазинів військовим та ТРО. Коли ж почастішали обстріли Краматорська, вирішили виїжджати.

Містом для переїзду обрали Львів. Колись Геннадій Романов навчався підприємництва у Львівській школі керівників бізнесу, тому наставники школи й вирішили запросити сім'ю чоловіка сюди. Тут Романови познайомилися з іншими підприємцями із Маріуполя, Краматорська, Слов’янська та Покровська. Зараз їх десятеро і вони ведуть спільний бізнес. Серед них майстри швацької справи, виробники взуття та IT-компанія, яка надає сервісні послуги переселеним підприємцям.

Скрін відео "Новинарні" Скрін відео "Новинарні"

Компанія “Укрвійськторг” виготовляє військову амуніцію, шиє одяг та взуття для ЗСУ. Також має власну мережу магазинів, де продає свою продукцію.

“Зараз підприємство втричі більше, ніж було в мене в Краматорську. Наразі нам простіше запустити виробництво, ніж, припустимо, я б у Краматорську це сама робила. У нас працює близько 20 осіб: швачки, прасувальники, розкрійники. Десь 80% це переселенці. Але є й місцеві”, – коментує одна з підприємців Алла Внукова.

 За кілька місяців роботи підприємство запустило власні три нові торгові марки та 11 магазинів із військовим одягом та взуттям. 

“Це вже не просто відновлення бізнесу – це його масштабування та збільшення, – каже засновник Львівської школи керівників бізнесу, президент Всеукраїнської асоціації керівників бізнесу Руслан Бельтюков. – Ми плануємо розширювати виробництво і розглядаємо можливість об’єднати навколо цієї мережі близько 50 підприємств. Це вже буде невеличка агломерація. Запрошуємо до співпраці й інших підприємців. Ми намагаємося реалізувати те, чого не робили ще інші”.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev