З жовтня ВПО можуть отримувати послуги за місцем фактичного перебування

В Україні стартує Єдина інформаційна система соціальної сфери: що це означає для переселенців? 

Ілюстративне фото: Укрінформ

З 1 жовтня в Україні впроваджена Єдина інформаційна система соціальної сфери (ЄІССС). Вона дасть змогу отримувати послуги за місцем свого фактичного перебування внутрішньо переміщеним особам. 

Завдяки ЄІССС органи соцзахисту надаватимуть послуги незалежно від того, яка адреса вказана у людини в документах. 

«З жовтня ВПО завдяки системі в будь-якому регіональному управлінні соцзахисту зможуть змінити у довідці ВПО неактуальне місце проживання, усунути причину затримки допомоги на проживання або зняти себе з обліку ВПО», — повідомив сьогодні заступник міністра соціальної політики України з питань цифрового розвитку Костянтин Кошеленко в ефірі національного телемарафону.

Наразі система пройшла тестування й доступна у трьох областях: Житомирській, Рівненській та Вінницькій. Надалі її планують впроваджувати у всіх управліннях соцзахисту вже по всій країні. Послуги надають співробітники соцзахисту, і це дає змогу виконувати роботу швидше та зручніше. Зокрема, завдяки впровадженню системи буде можливість перевести всі соціальні послуги в онлайн на застосунок «Дія». 

Робота системи забезпечить централізацію призначень, нарахувань та виплат допомоги на проживання ВПО, а в подальшому й інших соціальних виплат, наголосив заступник міністра. 

Також система спростить роботу співробітників управлінь соцзахисту населення з документами внутрішньо переміщених осіб.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev