Зайнято всі порожні пансіонати та бази відпочинку: росія значно наростила свій військовий контингент у Маріуполі

Війська рф розмістили близько 10 -15 тис. окупантів по Маріупольському району. Це вдесятеро більше, ніж було ще у вересні цього року.

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Росія продовжує нарощувати військовий контингент в Маріуполі та Маріупольському районі. Щодня щонайменш 30 вантажівок з живою силою транзитом через Маріуполь рухається на Донецький напрямок, повідомляє радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

Прибулі військові частини, які втекли з Херсонського напряму, розквартировано на узбережжі Маріупольського району від с. Урзуф до с. Мелекіне. Найбільша концентрація на ділянці с. Юр’ївка – с. Нова Ялта та с. Білосарайська Коса- с.Мелекіне. Зайнято всі порожні пансіонати та бази відпочинку. Прибувають разом з військовою технікою, яку розміщують в місцях дислокації.

Також зафіксовано розгортання пункту зв’язку рашистів в с. Юр’ївка, розміщення щонайменш 30 танків на території одного з сільгосп підприємств в с. Ялта.

Розміщення живої сили зафіксовано в с. Мангуш, с. Нікольське, с. Кальчик та в районі станції Асланов біля с. Македонівка.

Задля уникнення фіксації в середні міста окупанти почали рух військових колон на Запорізьку область в напрям Гуляйполя здійснюється транзитом через с. Мангуш-Нікольське та з Маріуполя  через с. Агробаза-Бердянське-Приазовське.

На мапі червоним позначено місця дислокації військових рф, помаранчевим – місця побудови укріплень. На мапі червоним позначено місця дислокації військових рф, помаранчевим – місця побудови укріплень.

«Нові підрозділи кадирівців прибули в Маріуполь та сконцентровані в центральному районі. Їх прибуття співпало з початком роботи нового де-факто гауляйтера – оленєвода з росії, що підтверджує дані про кадирівський контроль над Донецькою областю», — зазначає Петро Андрющенко.

У цілому, у порівнянні з вереснем, кількість російських військових у цьому районі зросла у 10 разів, що вказує на розміщення контингенту близько 10 -15 тис. окупантів по Маріупольському району.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev