З чиновниць - у зрадниці: ще дві колаборантки з Луганщини отримали підозри

Отримали підозри ще дві колаборантки з Луганщини, які заради «посад» в окупаційних органах влади пішли на співпрацю з ворогом і заплямували себе зрадництвом.

Ще дві колаборантки з Луганщини отримали підозри/фото СБУ

Повідомлено про підозру в колабораційній діяльності ще двом окупаційним чиновницям, повідомляє СБУ.

60-річна мешканка Старобільщини, яка раніше очолювала Хворостянівську сільську раду, добровільно пішла служити ворогу і отримала у так зв. «адміністрації Старобільського району лнр» посаду «начальника відділу життєзабезпечення села Хворостянівка».

33-річна жителька цього ж району працевлаштувалася в незаконно створеному органі окупаційної влади на посаду «начальника відділу забезпечення життєдіяльності села Гераськівка Марківського району лнр».

Наразі обидві «начальниці» допомагають ворогу підпорядковувати життя цих населених пунктів окупаційному режиму та законам держави-терориста.

Правопорушниці відповідатимуть перед законом за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України.

За добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарчих функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованих територіях, закон передбачає покарання – до 10 років ув’язнення з позбавленням права від 10 до 15 років обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю, з можливою конфіскацією майна.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev