42 роки назавжди: «кримський козак» Володимир Гаврилюк поліг у боях на Лиманщині

«Кримський козак» Володимир Гаврилюк загинув 13 грудня 2022 року під час боїв з окупантами в районі села Терни на Донеччині. 7 січня 2023 року воїну мало виповнитися 43 роки.

42 роки назавжди: «кримський козак» Володимир Гаврилюк поліг у боях за Лиманщину

Володимир народився у селі Степанівка Вінницької області. Закінчив Вінницький транспортний коледж. З 2000 року жив у Криму, навчався у Кримському гуманітарному університеті. Чоловік мав сильні проукраїнські погляди, тому возив сина через всю Ялту в єдиний у місті україномовний дитячий садок. Майстрував бандури та кобзи, сам навчився грати на них і співав дітям колискові, розповідає платформа Меморіал.ua.

Був учасником Євромайдану. Після російської окупації півострова родина Гаврилюків переїхала на Вінниччину.

Чоловік не зміг залишитися вдома під час війни 2014-го, тому добровольцем поїхав на фронт. Брав участь в АТО у складі батальйону «Золоті ворота». Згодом оселився у Вінниці, де служив у патрульній поліції.

З перших днів повномасштабного вторгнення російських військових Володимир пішов до військкомату. Приєднався до підрозділу територіальної оборони Збройних сил України. 

13 грудня Володимир пішов на завдання, з якого не повернувся. За кілька днів дружина Юлія почала пошуки. Певний час Володимир був безвісти зниклим. А вже наприкінці грудня за програмою обміну окупанти повернули тіло Гаврилюка. Юлія впізнала його за нестандартним кулоном — бронзовим тризубом у формі птаха на чорному мотузочку.

«Мій коханий. Наш герой. Наш захисник. Ти з першого дня пішов боронити нашу землю. Не уявляю життя без тебе... Ти так мріяв на Різдво запалити багаття у змурованому тобою каміні, зібрати всю сім'ю в цій залі, яку ми разом будували. Твоє крісло-гойдалка чекало тебе. Ми підготувались з донечкою всупереч передчуттям... А ти приїдеш, збереш гостей, але без багаття і радощів», — написала дружина полеглого воїна Юлія.

Поховали Володимира у рідному селі Степанівка на Вінниччині.У захисника залишилися дружина та двоє дітей: син Вова і донька Аня.

Вічна пам'ять Герою!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev