Без вікон, обіцяних світла, газу та опалення: захоплені міста Луганщини чекає катастрофа

Окуповані російськими загарбниками міста на Луганщині не готують до опалювального сезону. Жителі  Кремінної, Лисичанська, Сєвєродонецька та Рубіжного залишаться напризволяще з проблемами, які залишили їм російські загарбники.

Жителі  Кремінної, Лисичанська, Сєвєродонецька та Рубіжного залишаться напризволяще з проблемами, які залишили їм російські загарбники/колаж вчасно

Людям доведеться зимувати в пошкоджених будинках без вікон та без обіцяних світла, газу та опалення. Про це у Telegram повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

За його словами, у так званому "міністерстві будівництва та ЖКГ ЛНР" звітували про "досягнення", заявивши, що до опалювального сезону, нібито, підготували 91,5% багатоквартирних житлових будинків Луганської області.

"Але будинки в Кремінній, Лисичанську, Сєвєродонецьку та Рубіжному, як пояснює окупаційна влада, до розрахункової кількості запланованих не входять.

Тобто із 10 579 багатоповерхівок до опалювального сезону готові 9 678, за виключенням названих вище чотирьох міст.

У них за 3-4 тижні до початку подачі теплоносія не підготовлено жодного багатоквартирного будинку із понад 2 500. Так, багато із них пошкоджено чи зруйновано самими росіянами.

Але навіть вцілілі ніхто не збирається готувати до зими, як і підприємства теплопостачання цих міст та системи централізованого опалення", - пише Гайдай.

Як зазначив голова Луганщини, жодних програм децентралізації опалення окупаційна влада не підготувала. Тому що для їх виробництва потрібне надійне електропостачання. Також на реалізацію таких програм потрібно мати гроші, яких в місцевих окупаційних бюджетах немає.

При цьому мешканці окупованих міст так і не побачили обіцяної окупантами компенсації за зруйноване житло.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev