"Черговий факт геноциду": росіяни блокують евакуацію українців на кордоні з Естонією, – Андрющенко 

Люди майже тиждень стоять у черзі. Також повідомляють про затримання і заборону росіянами перетинати кордон українцям. 

росіяни блокують евакуацію українців на кордоні з Естонією/ фото з відкритих джерел

Після проведення псевдореферендумів росіянами на окупованих територіях, можливості потрапити на підконтрольну Україні територію стає все менше. У зв’язку з цим, велика кількість українців вирішила евакуюватись з цих територій найпростішим шляхом – через росію. Однак навіть тут фсб проводить ”фільтрацію” до перетину кордону та потрапляння в пункт переходу.  

Критична ситуація зараз на пункті пропуску в районі Івангороду, що на кордоні з Естонією. 

“Люди чекають в черзі вже шосту добу в абсолютно нелюдських умовах. Також повідомляють по затримання, факти заборони перетину з боку росії. Те, що ми бачили протягом літа в Маріуполі зараз відбувається в Івангороді.  

Ситуація погіршується великою кількістю росіян, що намагаються втекти. Тому, прикордонники та фсб в першу чергу «обслуговують» росіян”, – пише радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

Він звернувся до журналістської спільноти, аби поширити інформацію про черговий факт геноциду українців.

«Звертаюсь до журналістів. Саме зараз ви можете потрапити в епіцентр чергового знущання над українцями фільтрацією та отримати прямий доступ до великої кількості першоджерел. Ваше втручання та резонанс може допомогти не тільки висвітленню чергового факту геноциду, але й реально допомогти українцям врятуватись від переслідувань», — підсумував Андрющенко.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev