Фермер, мародерка, підприємець та депутатка: нові відомості про пособників окупанта на Луганщині

Чим ближче ЗСУ до Луганської області, тим більше зрадників, колаборантів та пособників рашистів стають відомими загалу. 

Олександр Палазюк, Юсиф Огли Гасанов та Валентина Самойлова

Олександр Палазюк — директор СТОВ «Агрофірма-Марківське» співпрацював із окупантами надавав техніку, робочих і матеріали для будування блокпостів в Марківському районі, повідомляє Телеграм-канал «Луганщина Оперативна». 

Палазюк без вагань зареєстрував свою агрофірму у «лнр». Зробити це без отримання «республіканського» паспорту неможливо. Наразі підприємець веде бізнес із країною-агресоркою та продає туди своє зерно. Активно співпрацює із рашистами, має зв'язки в «лнр», завдяки чому залишився на посаді, адже ті керівники агрофірм, які не захотіли співпрацювати з окупантами, залишились без бізнесу, техніки та зерна. 

Валентина Самойлова — бізнесменка із Новоайдара, має декілька крамниць в селищі. Там жінка продавала награбовану побутову техніку: телевізори, холодильники, морозильні камери, тощо. Техніку на реалізацію жінці поставляли російські військові — привозили на вантажівках посеред дня. Відомо, що місцеві бізнесмени на початку бойових дій передали Самойловій борошно, аби та нарекла хліба та роздала в своїх магазинах нужденним. Проте жінка вчинила навпаки і напечений хліб продала за ціною в півсотні гривень. 

Юсиф Огли Гасанов — підприємець з села Боброве, неподалік Сєвєродонецька. Власник бази відпочинку та неодноразовий фігурант скандалів із учасниками АТО, які там відпочивали. У 2014 році Гасанов підтримував «лнр» та брав участь в організації «референдуму». Після деокупації частини області отримав судимість, тривалий час перебував під слідством, проте, як повідомляють джерела, від судимості зміг «відкупитись».

Наприкінці лютого поточного року Гасанов партизанив на користь загарбників: знаючи ліс, заводив рашистів в село, допомагав розставляти в лісі техніку. Чоловік здавав окупантам проукраїнські налаштованих людей. Доля більшості наразі не відома. Працював із групою раніше судимих за торгівлю наркотиками мисливців, які також координували росіян в лісосмузі.

Віра Гетьман — ексдепутатка сільради розташованого поряд з Бобровим Борівського. Під час активних бойових дій залишалась на Сєвєродонецькому «Азоті» у бомбосховищі. Відразу після окупації міста вирішила брати участь у формуванні «органів влади лнр» із розрахунком на отримання посади в них.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!  

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev