ФОТО 18+. Тіла вже розкладаються, їх сотні: розповідь жительки Маріуполя, яка шукала свою родичку у морзі біля "Метро"

Морг біля колишнього торговельного центру в Маріуполі жахає. Ще з середини березня стало відомо, що окупанти влаштували там велике місто зберігання тіл загиблих маріупольців. Проте масштаби трагедії стають відомими лише зараз.

Росіяни тримають тіла вбитих маріупольців посеред вулиці/фото з соцмереж

Вчора, 15 червня, соцмережі облетіли жахливі фотографії морга на Запорізькому шосе, біля "Метро". Журналістам «0629.ua» вдалося знайти жінку, яка побувала там та побачила все це своїми очима. 

Її звати Ольга. Вона шукала матір свого чоловіка. Родина мешкала на Лівобережжі. Під час обстрілів в їх будинок було пряме влучання ракети. Будинок запалав. І стара жінка не змогла вибратися - згоріла. 

Вже після того, як окупанти встановили контроль над містом,  в будинок приходили російські МНСники. Вони забрали останки жінки і сказали родичам, що вони зможуть прийти до морга, забрати рештки людини та поховати.

Проте коли пані Ольга прийшла у морг, з'ясувалось, що в базу померлу жінку не внесли. Її залишків немає. І ховати родині нема кого.

І поки Ольга з жахом, біллю та відчаєм це все з'ясовувала, вона на власні очі побачила ціле кладовище непохованих тіл.

Ніяких холодильників там немає. Тіла звозять і складають прямо на вулиці, на асфальті, під сонцем. Всі тіла вже розкладаються. Люди, працівники моргу, вже не чутливі до цього. Але пані Ольгу просто знудило, коли вона побачила все це.

Їй важко сказати, скільки тіл лежить там, але вона каже, що їх - сотні.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev