ФОТО. Росіяни скинули авіабомбу на Бахмут та вдарили по Краматорську: оперативна інформація по Донеччині

Постійні обстріли по всій лінії фронту на Донеччині тривають: росіяни вбивають мирних жителів області. 

Фото: Павло Кириленко

За добу поліція Донеччини зареєструвала 26 воєнних злочинів: російські війська обстріляли 16 населених пунктів, поранили цивільних мешканців.

Ворог вдарив по містах Авдіївка, Бахмут, Краматорськ, Костянтинівка, Залізне, Торецьк, Миколаївка, смт Курдюмівка, Петрівка, Південне, селах Галицинівка, Іванград, Лисівка,  Новомиколаївка, Павлівка, Суха Балка.

Окупанти застосували проти мирного населення авіабомби, ракети, авіаційні ракети НУРС, артилерію, РСЗВ «Ураган» і «Град».

Як уточнює голова Донецької ОВА Павло Кириленко, найбільш активно росіяни стріляють у Бахмутському районі: потерпають Бахмутська, Світлодарська та Соледарська громади.

Вночі росіяни скинули авіабомбу на Бахмут — без постраждалих, але пошкоджено щонайменше 5 будинків. Під ранок ворог обстріляв місто з гармат — відомо про одного пораненого.

Всю ніч було гучно у Світлодарській громаді: ворог стріляє по околицях тамтешніх сіл. Інформація щодо постраждалих не надходила, однак пошкоджено приватні будинки у селах Кодема і Дачі.

У Соледарі внаслідок нічних та ранкових обстрілів загинула щонайменше одна людина, пошкоджено три будинки, згоріли два гаражі, перебито електропостачання. Також під постійним вогнем околиці сіл Яковлівка і Бахмутське – там наразі без жертв.

Близько півночі росіяни завдали чергового ракетного удару по Авдіївці. Трохи згодом — обстріляли місто з артилерії. Снаряди прилетіли у житлові квартали, інформацію щодо постраждалих та обсягів руйнувань уточнюємо.

Також під російськими обстрілами міста у відносному тилу — Краматорськ і Костянтинівка.

У Краматорську росіяни пошкодили один житловий будинок. У Костянтинівці відбулося два обстріли — снаряди впали поблизу житлових будинків та кав’ярні. Обсяги руйнувань встановлюємо. Інформації щодо постраждалих не надходило.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev