Колаборанти Лимана: триває розслідування щодо «начальника» фейкової поліції та його посіпак

Від «начальника» до «дежурного»: імовірні колаборанти добровільно несли службу в фейковому правоохоронному органі «днр» під час окупації Лимана Донецької області. 

Працювали в «мвд днр» в окупованому Лимані: триває розслідування щодо трьох колаборантів

У липні 2022 року троє підозрюваних пройшли співбесіду з представниками так званої «днр» на предмет зайняття посад «и.о. начальника» відділку «поліції», «оперативного дежурного» та «старшого следователя» у незаконно створеному правоохоронному органі «Краснолиманский ГО мвд днр». Про це свідчить ухвала суду. 

Усі троє надали згоду на добровільне «працевлаштування» та засвітилися в пропагандистських відео, тим самим підтвердивши свою колабораційну діяльність. Серед іншого — збирали доноси на проукраїнських жителів. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зрадник з ОРДО: кого окупанти призначили керувати «поліцією» у Лимані

Серед підозрюваних — Максим Колєсніков, який при окупантах очолював «районний відділ» поліції окупованого Лимана, а також його посіпака-«слідчий» з позивним «Челентано». Раніше ЗМІ писали, що Колєсніков до цього працював в окупованому Новоазовську, в одному з правоохоронних органів фейкової «республіки».

Імовірним зрадникам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 7 ст. 111-1 КК України. Обґрунтованість повідомленої підозри підтверджується зібраними в ході розслідування доказами — протоколами огляду пропагандистських відео, протоколами допиту свідків і так далі.

Наприкінці грудня по справі було продовжено строк досудового розслідування до травня 2023 року. Під час цього часу планується проведення ряду інших слідчих дій.

Добровільне зайняття посади в незаконних судових або правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території, караються позбавленням волі на строк від 12 до 15 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev