Колишні «регіонали», які співпрацюють з росіянами: гауляйтерам Старобільська загрожує 15 років за ґратами

За матеріалами СБУ 15 років тюрми загрожує «регіоналам», які очолюють окупаційну адміністрацію Старобільського району

Колишні «регіонали», які пішли на співпрацю з росіянами: гауляйтерам Cтаробільська загрожує 15 років за ґратами

Поплічниками агресора є троє представників партії регіонів, які до 2014 року обіймали посади голови Старобільської райдержадміністрації та його заступника, а також мера райцентру, повідомляє Служба безпеки України. 

Мова йде про «в.о. голови» Старобільського району Валерія Пахниця, його заступника Олександра Гончарова та радника Валерія Чайку. 

На початку повномасштабного вторгнення вони підтримали російських загарбників і запропонували їм свою допомогу у війні проти України.

За це їх призначили очільниками створеної окупантами «администрации Старобельского района лнр». Перебуваючи на «посадах», колаборанти виконували завдання москви щодо поширення кремлівського режиму та придушення руху опору в регіоні.

Встановлено, що зловмисники беруть активну участь у створенні нових окупаційних органів на території захопленого району. Саме вони організували «відкриття» у Старобільську підконтрольних рф «таможенного поста» та місцевого підрозділу «мвд лнр».

Крім цього 12 травня минулого року з нагоди «дня росії» колаборанти взяли участь у «церемонії» підняття на центральній площі міста прапорів країни-агресора і терористичної організації «лнр».

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігурантам про підозру у вчиненні злочинів. Наразі обвинувальні матеріали скеровано до суду. Зловмисників оголошено у розшук. Їм загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Тривають комплексні заходи для притягнення винних до відповідальності.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev