Масований артобстріл Авдіївки та удар по Краматорську: російська армія атакувала Донеччину

Оперативна ситуація по Донецькій області станом на ранок 19 вересня.

Масований артобстріл Авдіївки та удар по Краматорську: російська армія атакувала Донеччину

Росіяни продовжують бити по Донеччині з артилерії, авіації та ракетами, повідомляє голова Донецької ОВА Павло Кириленко. 

Під ранок знову масованого артобстрілу зазнала Авдіївка — постраждала центральна частина міста. Інформація про жертв не надходила, обсяги руйнувань встановлюються.

Ракетного удару росіяни завдали по Краматорську — пошкодили будівлю економічного коледжу. За попередньою інформацією, використали ЗРК С-300. Без постраждалих.

Близько 2 ночі Торецьк зазнав авіаудару. Росіяни поцілили у приватний сектор — убили 1 людину, пошкодили будинки. Крім того, напередодні вдень Торецьк зазнав артобстрілу — знову постраждала школа №1 — філія опорної школи №6. Також на території громади вночі росіяни зруйнували школу №18 у Нью-Йорку.

«Щодня росіяни б'ють по цивільних об'єктах, намагаючись завдати якнайбільшої шкоди. Залишатися в області означає наражати себе на невиправданий ризик», — наголошує очільник області. 

Також у ранковому зведенні Генеральний штаб ЗСУ повідомив, що на таких напрямках на Донеччині противник здійснив обстріли з танків, мінометів та артилерії:

  • на Краматорському напрямку – Святогірськ, Райгородок, Серебрянка та Білогорівка;
  • на Бахмутському напрямку – Сіверськ, Роздолівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Весела Долина, Нью-Йорк, Юр’ївка, Розівка та Зайцеве;
  • на Авдіївському напрямку – Авдіївка, Опитне, Карлівка, Костянтинівка, Мар’їнка і Первомайське;
  • на Новопавлівському та Запорізькому напрямках – Вугледар, Велика Новосілка, Малі Щербаки, Мирне, Вільне Поле та Времівка.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev