Мультипредметний тест-2023: як зареєструватися вступникам з окупованих територій

Для учасників національного мультипредметного тесту, які перебувають на окупованих територіях і не мають потрібних документів для реєстрації підготували порядок дій та пояснень, як зареєструватися.

Мультипредметний тест-2023: як зареєструватися вступникам з окупованих територій

Реєстрація у національному мультипредметному тесті передбачає те, щоб дитина завантажила документ, який буде засвідчувати особу, а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (РНОКПП).

Однак не всі випускники на тимчасово окупованих територіях мають реєстраційні документи з різних причин, а тому МОН це передбачило та підготувало окремий порядок дій для такого випадку.

Таким чином, заклади загальної середньої освіти будуть виготовляти довідку за формою і надсилати випускникові її сканкопію електронною поштою.

Український центр оцінювання якості освіти, своєю чергою, під час реєстрації для участі в НМТ буде приймати від випускників із ТОТ довідку як документ, що підтверджує причину невнесення інформації про РНОКПП та підтверджує інформацію про освіту, та здійснювати реєстрацію на підставі свідоцтва про народження та довідки.

Окрім того, в такому випадку випускникові із тимчасово окупованої території треба буде подати заяву до регламентної комісії при регіональному центрі оцінювання якості освіти щодо реєстрації для участі в НМТ на підставі довідки. Це важлива умова під час реєстрації.

Далі, коли особа створюватиме персональний кабінет під час реєстрації на НМТ, необхідно буде обрати тип документа «Свідоцтво про народження» та, якщо треба, поставити позначку «Підтверджую, що не маю РНОКПП» і надалі завантажити необхідні сканкопії.

Окрім того, якщо абітурієнтові потрібна детальніша інформація про участь у національному мультипредметному тесті, він може скористатися «Путівником учасника НМТ» — у ньому зібрана необхідна інформація, яка для зручності згрупована у форматі «запитання — відповіді».

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev