Офіцер розвідки Владислав Мартинюк віддав своє життя за Україну під час боїв на Лиманщині

Владислав Мартинюк із позивним «Ахіллес» — офіцер розвідки, який віддав своє життя за Україну. 

Владислав Мартинюк / фото: Ярина Чорногуз

Владислав Мартинюк — старший лейтенант. Перебував на посаді заступника командира розвідроти 140-го окремого розвідувального батальйону морської піхоти ВМС ЗСУ, розповідає Український ветеранський фонд.

У березні 2022-го, під час боїв під Волновахою, «Ахіллес» отримував поранення в щоку. Залікував рану, реабілітувався й повернувся в стрій.

Контрнаступ та стримування росіян на Донеччині восени даються нашому війську дорогою ціною: «Ахіллес» не повернувся з бойового завдання 13 жовтня. Це було на напрямку Лиман-Ямпіль у Донецькій області.

«Після того, як ти вийшов пораненим кулею у щоку з нами з Зачатівки у березні 2022-го, я думала, що вже все — найгірше ти вже пережив, що ти переживеш цю війну та ми разом відсвяткуємо перемогу в черговій гарячій фазі цієї війни. Твоя іронічна усмішка — то щось цілком неповторне. Твоє добре справжнє серце — теж. Ти чудово розбирався у всьому, що стосується армії та війни, від снаряги — до стрибків з парашутом та тактики. Справжній професійний військовий, бойовий офіцер», — розповіла про побратима морська піхотинка Ярина Чорногуз.

Висококласного фахівця втратила армія. Військового не дочекалася з перемогою кохана Ліля. Побратими мстяться.

Вічна пам'ять Герою!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev