Останні потуги путіна: в ISW спрогнозували наслідки провалу спроб кремля "захистити" Донбас

Усе частіше аналітики припускають, якими будуть наслідки гучного провалу кремля. Адже не тільки Україна, але й весь світ чудово розуміє, що росія програє у війні, яку сама розв'язала. 

Останні потуги путіна: в ISW спрогнозували наслідки провалу спроб кремля "захистити" Донбас/фото з відкриих джерел

В Інституті з вивчення війни (ISW)  висловили думку щодо того, як на росію вплине провал власних  спроб  "захистити" Донбас  — контрнаступальна операція ЗСУ не припиняється й  Україна однозначно вийде на кордони 1991 року.

На бункерного «гавкають»  свої ж ставленики

Експерти ISW зауважили, що у путіна існує ризик втратити підтримку колишніх проміжних лідерів псевдореспублік, а також ветеранів. А все тому, що російські війська не здатні відсунути захисників України на захід від Донецька. Мовляв, ця кволість не дозволяє "захистити" Донбас.

Вже прямо критикує дії путіна той самий  гіркін, який керував облогою Слов'янська у 2014 році. Зараз він вже відкрито звинувачує президента росії в тому, що його військо не сприяє захисту мешканців Донбасу. Гіркіну не сподобалася заява путіна про "стабільний" хід цієї так званої "СВО". Бойовик наголошує, що лише для диктатора та його ручного міністерства оборони існує бодай якийсь успіх у війні проти України. Сам гіркін його не бачить.

Долучився до критики також колишній так званий високопосадовець "ДНР"олександр ходаковський.

"Міністр" безпеки зауважив, що тривале правління Путіна не було повністю успішним. Він також звернув увагу на корупційні схеми довкола реконструкції зруйнованого росіянами Маріуполя. Ходаковський зазначив, що путін "успадкував досить корумповане суспільство". І це він не може виправити простим усуненням начальника генштабу росії валєрія гєрасімова. Зауважимо, що офіційно цього диктатор так і не зробив.

Критичні настрої лише ростимуть

В Інституті зауважили, що критика гіркіна та ходаковського безпрецедентно пряма, якщо порівнювати з попередніми нападками на кремль. Крім того, відповідні заяви можуть демонструвати розбіжності між налаштованою на війну "ДНР", ветеранськими громадами та самим путіним.

Також  аналітики наголосили, що  путін не зміг досягнути своєї мети захопити Київ. Він не зміг "врятувати" людей на Донбасі. І навіть не досягнув локальних військових цілей в регіоні. Тож умови, які диктатор висунув для тривалої війни, можуть лише вибити землю з-під його ніг. Його зусилля ще більше поставлять під сумнів. Та й сам він навряд чи зможе заспокоїти військових блогерів, які розуміють, що риторика кремля суттєво відрізняється від реальності.

Міжнародні оглядачі зауважили, що путін усе частіше покидає свій бункер.

Як зазначили журналісти, диктатор з кремля не просто так з'являється на публіці. Він це робить для того, щоб продемонструвати, що: здоровий, пильний і все ще може керувати своєю країною. Але усі ці виступи з розмахуванням бокала вкотре довели, що він тотально втратив розум і здоровий глузд. Але ж це давно вже не є для нас новиною.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev