«П'ятничники» замість сталої роботи ЖКГ: гауляйтери Сєвєродонецька наводять лад перед приходом ЗСУ

«Чисті п’ятниці» відтепер стали частиною повсякденного життя сєвєродончан, яких окупанти використовують в якості безоплатної робочої сили у прибиранні міста від сміття.

«П'ятничники» замість сталої роботи ЖКГ: гауляйтери Сєвєродонецька наводять лад перед приходом ЗСУ

«Громадські роботи» тривають практично з моменту окупації. Раніше такі суботники використовували для формування яскравої картинки для росзмі, а людям обіцяли оплату їх роботи. Проте пощастило меншій частині добровольців: хтось отримав гуманітарні харчові набори, хтось — копійки, яких не вистачило і на палку вареної ковбаси, яка вартує захмарних грошей, а когось — просто «кинули».

«Ми влітку в місті жили і вирішили попрацювати. Бо в селі роботи ніякої, а тут пообіцяли і їжі дати, і грошей. Ми виходили на суботники, нас переписували у зошит, обіцяли, що коли напрацюємо потрібну кількість годин, то з нами розрахуються. Так і поїхали ми назад до села», — ділиться на умовах анонімності Галина, мешканка села Боровеньки, що неподалік Сєвєродонецька.

Натепер обіцянок окупанти вже не дають, а фактично примушують містян виконувати роботи комунальників. Зокрема, на громадські роботи виганяють тих, хто наразі працює на руїнах підприємств, установ чи організацій.

До повномасштабного вторгнення росії вивозом сміття з міста займались спеціалізовані підприємства.

«Щомісячно підприємство вивозили понад 1500 тонн твердих побутових відходів. Було задіяно шість одиниць техніки, а в самому місті знаходилось 1100 контейнерів різної ємності. Працювало 32 особи, які обслуговували централізовано все місто», — зазначає журналістам «Вчасно» начальник УЖКГ Сєвєродонецької ВЦА Антон Ковалевський.

Наразі в місті не працює жодної одиниці прибиральної техніки. Проте люди, які спостерігають за всім, вносять ноту гумору та позитиву в сірі будні тимчасової окупації міста.

«Ну і нехай використовують «ждунів» і мовчазних згодних. Ми ж всі розуміємо, що то орки вирішили лад в місті навести перед приходом ЗСУ», — позитивно коментує ситуацію Галина з Боровеньок.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev