Під час відходу окупанти збираються прикриватись школярами, - луганський блогер

Окупанти не знайшли протидії далекобійному озброєнню ЗСУ, тому збираються у разі потреби прикриватися дітьми.

Військове керівництво рф прийняло рішення у разі потреби використовувати живий щит у школах, оскільки українці не б'ють по житлових кварталах, школах, лікарнях. Таким чином окупанти мають шанс виграти час. Про це пише луганський блогер Savelyi Vasserman.

Міноборони рф опублікувало список усіх шкіл, які відкриються в "ЛДНР" та на інших захоплених територіях України 1 вересня. Відомство закликає міжнародне співтовариство "запобігти можливим ударам ЗСУ" по них. 

"Наше джерело в штабі НМ ЛНР повідомляє, що військове керівництво рф звернулося до місцевої влади з вимогою відпрацювати механізм прикриття можливого відступу (перегрупування) союзних військ в осінньо-зимовому періоді проведення СВО. Точками збору у разі пересування військ при негативному наступі стануть школи з дітьми. Для цього путін розпорядився поставити озброєну охорону в школах ЛДНР, а також Херсонській, Харківській та Запорізькій областях. За потреби озброєний охоронець триматиме дітей у будівлі школи, коли поряд будуть йти групи військових або розташовуватись поряд, розвантажувати БК, відвозити поранених", - пише Vasserman.

Vasserman звертає увагу, що тієї істеричної евакуації, яку здійснили окупанти в лютому до початку повностабного вторгнення, зараз немає, хоча тоді не стріляли, а зараз стріляють.

"Тоді відвозили людей, зараз навпаки, намагаються якнайбільше тримати людей по всій лінії фронту та в тилу. Особливо дітей.

Діти прив'язують до себе і батьків. І друга причина (на рівні чуток, але з боку чекістів): якщо український прорив буде дуже серйозним або союзні війська не зможуть рухатися з тією швидкістю, яку вимагає путін - будуть підривати школи, щоб відвернути увагу, змістити фокус від невдач на фронті.

Враховуючи, що чоловіків майже не залишилося, з жінками легше буде впоратися, з дітьми теж, щоб утримати в одному місці.

Навіть якщо захочете забрати свою дитину, коли буде гаряче – вам не дадуть, посилаючись на безпеку. Уважно стежте за зведеннями з фронту, встигніть раніше забрати своїх дітей. Вони не мають стати живим щитом для військових", - попередив блогер.

   

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev