Після «референдумів» можлива ескалація на фронті, — генерал Громов

У Генштабі попереджають про можливу ескалацію на фронті та удари по критичній інфраструктурі України. Крім того, росіяни не відмовляються від мети захопити наші території. 

Після «референдумів» можлива ескалація на фронті, — генерал Громов

«Після проведення псевдореферендумів і нарощування противником своїх сил, не виключаємо, що відбудеться ескалація ситуації. Окупанти можуть завдавати ударів по критичній інфраструктурі зі спробою активізації бойових дій з метою захопити всю територію Донецької, Запорізької та Херсонської областей України», – заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗС України бригадний генерал Олексій Громов під час брифінгу в Military Media Center. 

Окрім того, Громов повідомив, що мобілізація у росії почалась не 21 вересня, як про це заявив путін. Про це свідчить інформація понад 20 військовослужбовців рф, що намагались чинити опір нашим військам у Харківській області.  

Зокрема, мобілізованих, які потрапили до полону ЗСУ,  призвали 9 вересня. Менш ніж за тиждень, 13 та 15 вересня, їх відправили на територію України. Попередньої підготовки у загарбників не було.

Водночас генерал зазначив, що «жодні заяви політичного керівництва країни-терориста нічого не змінюють» для України — ЗСУ «боротимуться до остаточної перемоги над ворогом».

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся! 

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev