Подруга загинула на місці, а його самого пронизало уламками: історія 15-річного Артема, який вижив після ракетного обстрілу Краматорська

15-річний Артем — один з багатьох постраждалих від ракетного удару росіян по залізничному вокзалу Краматорська. Під час обстрілу подруга хлопця загинула на місці, а його самого тяжко поранило.

Історія 15-річного Артема, який вижив після ракетного обстрілу Краматорська/фото Перше медичне об'єднання Львова

Знову поставити хлопця на ноги українським лікарям допоміг відомий італійський хірург Роберто Брамбілла.

«Це, напевно, кінець…», - подумав хлопець, коли пролунав вибух. Кількома хвилинами раніше він вийшов з подругою на перон випити чаю, яким пригощали волонтери. Артем чекав евакуаційного потяга, що мав доправити його до мами у Львів. Пам’ятає лише, що якоїсь миті в очах потемніло. Коли їх розплющив, поворухнутися уже не зміг. Потім знепритомнів.

Обстріл залізничного вокзалу Краматорська Обстріл залізничного вокзалу Краматорська

Місцеві лікарі дістали уламки з кінцівок та стабілізували стан дитини. Далі його відправили в Дніпро, потім - до Львова.

До Лікарні Св. Миколая Першого медоб’єднання Львова хлопець потрапив у надскладному стані: глибокі 20-см рани лівого стегна, множинні осколкові ураження кінцівок, пошкодження нерва, внаслідок чого Артем не відчував стопи і пальців правої ноги. Тут за нього одразу взявся італієць Роберто Брамбілла.

Роберто Брамбілла/фото Перше медичне об'єднання Львова Роберто Брамбілла/фото Перше медичне об'єднання ЛьвоваРоберто - видатний хірург. 50 років він лікує важкі поранення, 22 з яких займається саме регенеративною медициною. Вдома в Італії керує відділенням, що спеціалізується на лікуванні ран Інституту Zucchi в місті Монца. З початку повномасштабного вторгнення Роберто прибув до України як волонтер і два місяці допомагав українським спеціалістам лікувати поранених діток та дорослих. Зокрема, навчив закривати дефекти м’яких тканин штучною шкірою.

Ця технологія дозволяє сантиметр за сантиметр відновити пошкоджену шкіру пацієнта, не залишаючи шрамів. Дороговартісні матеріали на лікування українських діток виділив інститут, у якому працює Роберто.

Саме такою штучною шкірою закрили і глибокі рани Артема.

Після майже місяця перебування у лікарні та низки операцій хлопець знову ходить та мріє стати військовим.

Джерело: Перше медичне об'єднання Львова.

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!  

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev