Путін готується до затяжної війни: ISW назвав головні цілі рф в Україні

За даними американських аналітиків, росіяни наступають у районі Слов'янська, Бахмута та Сіверська, проте кремль хоче перекинути територіальну експансію далеко за межі Донбасу.

Інститут ISW назвав головні цілі Путіна в Україні/фото з відкритих джерел

Стратегічними цілями зс рф у ході повномасштабної війни залишаються зміна чинного режиму в Києві та знищення суверенітету України. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни ISW.

Аналітики зазначають, що попри колосальні втрати ЗС РФ, ключовою метою росії є зміна режиму в Україні та знищення суверенітету сусідньої держави з подальшою анексією окупованих територій.

Як аргументи інститут ISW наводить слова секретаря російської Ради безпеки Миколи Патрушева, який повторив початкові тези президента володимира путіна.

"Кремль зберігає максималістські цілі, включаючи зміну режиму й територіальну експансію далеко за межі Донбасу. Російська влада продовжує закріплювати адміністративний контроль над окупованими територіями України, що може створити умови для прямого приєднання цих територій до рф", — ідеться у звіті ISW.

Аналітики також зазначають, що зс рф продовжує наступальні дії в районі Слов'янська, Бахмута й Сіверська, намагаючись блокувати населені пункти з кількох сторін, і проводять мобілізацію особового складу на захоплених територіях із метою компенсувати втрати серед особового складу.

Підрозділи Збройних сил України зі свого боку провели контратаку на південний захід від окупованого Донецька.

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev