Рф бере паузу для нової атаки: як може змінитися ситуація біля Бахмута

Через численні втрати у росіян закінчуються найманці з-поміж ПВК "Вагнер". Щоб поновити резерви рф знадобиться умовна "оперативна пауза".

Ілюстративне фото з вдікритих джерел

Щоб просуватися на лінії фронту ворогу потрібні додаткові ресурси, зауважив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко в коментарі 24 Каналу.

За його словами, ситуація під Бахмутом все ще залишається складною.

"Росіяни сконцентрували велику кількість сил та засобів саме в цій локації", – зазначає Коваленко.

За його словами, найближчим часом група тих військ, які перебувають на Сході, зміниться. Раніше позиції там першочергово займала приватна військова компанія "Вагнера" та її найманці, корпуси так званих "ЛНР" та "ДНР".

«Зараз ми там можемо бачити підрозділи 7-ої десантно-штурмової дивізії, 106-ої повітряно-десантної дивізії», – розказав Коваленко.

На думку оглядача, ситуація докорінно зміниться.

"Російські регулярні війська починають займати там все більші і більші позиції", – пояснив він.

Коваленко додав, що оскільки монополію на Бахмутському плацдармі мав саме ПВК "Вагнера", то ймовірно незабаром саме регулярні військові можуть взяти командування на цьому напрямку.

Чого чекати від росіян на Бахмутському напрямку

Військово-політичний оглядач зауважив, що попри це ситуація росіян доволі невигідна.

"Вони зараз вперлися в наші лінії оборони, які перебувають на заході від Соледару. Та лінії оборони ці вони не можуть пройти, не маючи достатнього ресурсу", – пояснив він.

За словами Коваленка, Соледар не надає їм якогось стратегічного значення та переваги.

Фактично для того, щоб мати більш потужний розвиток подій на Бахмутському плацдармі росіянам треба доповнити свої ресурси 30 батальйонно- тактичними групами найближчим часом, щоб якось продовжувати наступальні дії.

«Але цих 30 батальйонно-тактичних груп на сьогодні у них немає, за допомогою яких вони могли б сконцентрувати, підсилити свій ресурс»,
– наголосив Коваленко.

Оглядач пояснив, що росія всього має 32 БТГ, але вони недоукомплектовані. Деякі з них навіть не боєздатні фактично. Тож росіяни очікують підкріплення.

"Це буде така собі умовна оперативна пауза", – розказав він.

За його словами, тривати це може приблизно два тижні чи трохи більше.

Що зараз відбувається на Бахмутському напрямку

У районі Бахмута наразі тривають надважкі бої.

«Сюди кидають весь ресурс, який тільки є. За добу тут інколи гинуть сотні росіян, але спроби штурмів і атаки вони не полишають. Абсолютно «нормально» для нас тут відбити 8-9 спроб наступу та прориву за день, — описує ситуацію на цій ділянці фронту боєць «Азова» Максим Жорін. — В найкращому випадку інколи бувають короткі перерви вночі. Вони розбиваються по хвилях і наступають, гинуть, продовжують наступати. За рахунок зеків, які йдуть, за рахунок їхніх смертей, росіяни визначають наші вогневі точки та позиції. А вже після цього починають працювати більш підготовлені кадри тих самих вагнерівців».

За словами бійця, за всі роки війни він ніколи не бачив, щоб настільки байдуже ставилися до втрат серед особового складу.

«Вагнерівців-зеків ніхто не обліковує, всім абсолютно плювати. Переступають трупи, йдуть далі, і так щодня по декілька хвиль. Ми справді захищаємо світ від хворих створінь, які не мають нічого людського», — додає боєць

Оперативну інформацію про події Донбасу публікуємо у телеграм-каналі t.me/vchasnoua. Приєднуйтеся!

2024 © Інформаційне агентство «Вчасно» — новини Донбасу.
2024 © ГО "Медіа-Погляд".

Права на всі матеріали належать ГО "Медіа-Погляд" (якщо не вказано інше) та охороняються Законом України «Про авторське право і суміжні права». Усі текстові матеріали поширюються відповідно до ліцензії CC BY-NC-ND 4.0.

Сайт створено за підтримки DW Akademie

Розроблено iDev